Samlertips

Siden klubben stadig har tillsig av nye medlemmer, finner vi det på sin plass og gi nykommerne noen tips når det gjelder samling og klubbens virksomhet for øvrig. Telekortsamling har et vell av måter å samle på. Her skal vi nevne noen av de vanligste:

  • Samling fra hele verden. Et eller flere kort fra forskjellige land.
  • Motivsamling fra hele verden. F.eks sport, dyr, sommerfugler.
  • Samling fra et land, eks. Norge, alle motiver.
  • Samling fra Norge, både motiver og nummer.
  • Samling av forskjellige chip-typer, Norge og utland.
  • Samling av pre-paid-kort, kort som er forhåndsbetalte og som ikke har chip.
  • Samling av RingKontant-kort
  • Spesialsamling, f. eks. testkort.
Som vi forstår, er det svært mange ulike måter å samle på, etter smak, behov og lommebok. Imidlertid er første bud for enhver telekortsamler med respekt for seg selv og sin samling, at han/hun setter kortene inn i album. Her finnes det ulike typer å velge mellom, og som kan fås kjøpt hos frimerkehandlere / mynthandlere.

De absolutt mest anbefalelsesverdige albumene, er de med plass til 8 til 10 kort pr. side. Når du så har bestemt deg for samlerområde, starter den spennende prosessen med å plassere kortene i albumene på en måte som du selv synes er mest hensiktmessig.

Ved plassering i album, oppdager du fort at det blir "hull" i samlingen, at du mangler et kort her og der. Det absolutt verste telekortsamlere vet, er tomme hull i albumene, derfor er det noen som jukser, og later som om det og det kortet ikke finnes, for å slippe å se disse stygge hullene. Men da lurer de seg selv grundig: En vakker dag dukker akkurat det kortet opp, og da må den som har lurt seg selv, ommøblere alle telekortene, og det kan ta tid!

Klubben har utgitt flere kataloger. Ta kontakt for informasjon om kjøp av katalogen.

Klubben har lokallag, i flere av de større byene i Norge, samt et par mindre steder. Bor du i nærheten av et av lokallagene, lønner det seg å ta med dublettene dine å gå på et byttemøte.

De viktigste tipsene denne gang var altså:
1. Skaff deg album.
2. Få tak i telekortkatalogen.
3. Oppsøk byttemøter hvis mulig.